
02 Mayıs 2022 17:29
Trabzon'da Ce-Zi-Ne Kardeşler ve Hızırbey Ülkü İlkokullarındaki öğretmenler öncülüğünde hayata geçirilen "Tüketen Dünya Dönüşen Sanat" adlı eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin dünyaca ünlü sanatçıları tanımaları ve atık malzemelerin geri dönüştürülebilir olduğunun farkına varmaları hedefleniyor.
Trabzon'un yanı sıra Muğla, Ordu, Kocaeli ve Zonguldak ile Hırvatistan, Romanya ve İtalya'dan da 8-9 yaş grubu toplam 112 öğrencinin katıldığı projede belirli aralıklarla çevrim içi olarak Vincent Van Gogh, Giuseppe Arcimboldo, Vasili Kandinski, Yayoi Kusama gibi dünyaca ünlü ressamların eserleri inceleniyor, ardından da fikir alışverişinde bulunuluyor.
İnceledikleri ressamların eserlerini atölyelerinde atık malzemelerle yaparak kendi tasarımlarını oluşturan öğrenciler, hem atıkların kullanılması konusunda farkındalık oluşturuyor hem de hayal güçlerini geliştiriyor.
Atık malzemelerden enstrümanlar da yaparak çalan öğrenciler, yazıp besteledikleri "Çöp atma çevrene, kirletme dünyayı. Dönüştür eskiyi, güzelleştir çevreni." rap şarkısıyla hem eğleniyor hem de atık malzemelerin değerlendirilmesine dikkat çekiyor.
Atık malzemelerle Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosunu yapan 3. sınıf öğrencisi Gizem Tüfekçi, proje sayesinde ressamları tanıdığını söyledi.
Tüfekçi, "Resim yapmayı seviyorum ve ressamları tanımak hoşuma gitti." dedi.
Çınar Karagöz, Giuseppe Arcimboldo'dan esinlenip meyveleri kullanarak kendi portresini yaptığını anlattı. Karagöz çalışmada muz, soğan ve fasulye kullandığını belirtti.
Zeynep İkra Aksaç ise Van Gogh'un tablosundan esinlendiği çalışmasında kullanılmış gazete kağıtları gibi atık malzemeleri boyayıp üzerine tuz ve şeker dökerek tasarım yaptığı belirtti.
Güncel Haberler
MEB İLE YEŞİLAY ARASINDA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, "Bağımlılıkla Mücadele Çalışmalarına Yönelik İş Birliği [...]
07 Şubat 2025 18:35
ÖĞRETMENİZ DERGİSİNİN 5. SAYISI YAYIMLANDI
Millî Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlerin eğitim, kültür ve sanat alanlarındaki özgün çalışmalarına yer verilen [...]
07 Şubat 2025 17:10
BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, BİTLİS'TE ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARIYLA BULUŞTU
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, "Maziden Atiye Ahlat Projesi" kapsamında Bitlis'te şehit ve gazi çocuklarıyla bir [...]
07 Şubat 2025 15:34
BAKAN YARDIMCISI MACİT, KAYSERİ'DE "SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI"NA KATILDI
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP)" kapsamında [...]
07 Şubat 2025 14:56