
25 Eylül 2021 10:41
Millî Eğitim Bakanlığı, e-Sınav merkezi sayısını artırıyor.
2020 yılında 81 il ve 70 ilçede toplam 151 e-Sınav merkezi, 194 sınav salonu vardı. Bu salonlardan aynı anda yararlanabilen kişi sayısı ise 4 bin 290 idi.
2021 yılında 150 yeni salon daha yapılarak e-Sınav salon sayısı 344'e yükseltildi. Merkezlerden aynı anda yararlanabilecek kişi kapasitesi de 6 bin 880'e çıkarıldı.
Yeni planlama ile 2021 yılı sonuna kadar 156 yeni e-Sınav salonu oluşturup 81 ildeki e-Sınav salonu sayısını 500'e çıkarma kararı alındı.
500 e-Sınav salonundan aynı anda 11 bin kişi yararlanabilecek. Böylece Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de aynı anda en fazla kişinin hizmet alabildiği e-Sınav merkez ağına sahip olacak. e-sınav merkezlerinde ehliyetten mesleki eğitimde kalfalık ve ustalık sınavlarına, pek çok sayıda sınav yapıldığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu merkezlerde diğer kurumlara da sınav hizmeti verilebildiğini hatırlattı. Özer şunları kaydetti: "Dört beceride Türkçe sınavı gibi uygulamalarımızı da bu merkezlerde yapıyoruz. Dolayısıyla e-Sınav merkezlerimizin kullanım kapasitesi giderek artıyor. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın bu merkezlere kolay erişebilmeleri, bizim sunduğumuz hizmetin kalitesi açısından oldukça önemli. Bu nedenle 2021 yılında özellikle ilçelerimizdeki e-Sınav merkezi sayısında ciddi bir artış planladık."
2022 yılında açık ortaokul ve açık lise sınavları da e-Sınav merkezlerinde yapılacak
e-Sınav merkezlerinin kullanımının yaygınlaşacağını aktaran Bakan Özer, "Önümüzdeki yıl açık ortaokul ve lise sınavlarını da e-Sınav merkezlerinde yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN'DEN AKADEMİ GİRİŞ SINAVI'NA GİRECEK ADAYLARA MESAJ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 13 Temmuz'da düzenlenecek olan Akademi Giriş Sınavı'na (AGS) girecek adaylara başarılar diledi.
12 Temmuz 2025 18:43
"MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE OKULLARI YÖNETMELİĞİ" YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
"Millî Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği", Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemeyle [...]
12 Temmuz 2025 16:30
BASIN AÇIKLAMASI
12 Temmuz 2025 11:56
"ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK", RESMÎ GAZETE'DE YAYIMLANDI
"Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmî Gazete'de [...]
11 Temmuz 2025 22:17