02 Haziran 2024 13:47
Millî Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınava bu yıl 8'inci sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu.
İki oturum hâlinde yapılan sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda gerçekleştirildi.
Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.
Cevap anahtarları, sınavdan kısa bir süre sonra yayımlandı. Öğrenciler sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek.
LGS merkezî sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.
Sözel Bölüm Kitapçığı için tıklayınız
Sayısal Bölüm Kitapçığı için tıklayınız
Güncel Haberler
VELİLERDEN "FAHİŞ FİYAT" TALEP EDEN ÖZEL OKULLARA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Millî Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarında mevzuata aykırı şekilde "fahiş fiyat" [...]
20 Ocak 2025 14:43
BAKAN TEKİN, KARNE HEDİYESİ OLARAK ÇOCUKLARLA ''RAFADAN TAYFA'' FİLMİNİ İZLEDİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl tatiline giren öğrencilere karne hediyesi olarak düzenlenen etkinlikte çocuklarla [...]
17 Ocak 2025 20:40
BAKAN TEKİN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen karne [...]
17 Ocak 2025 16:13
BAKAN TEKİN, HALKBANK ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ümraniye'de Halkbank Ortaokulunun açılış törenine katıldı.
17 Ocak 2025 14:41