
05 Ekim 2021 12:10
Tüm sınıf ve kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim devam ederken Millî Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenlere destek olmak için yeni adımlar atmayı sürdürüyor.
Her ay yayımlanacak kaynak paketinin 5 bin sorudan oluşan ilki, "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" adresinden öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu.
2. sınıftan 12. sınıfa her sınıf düzeyindeki öğrencilerin öğrenme kayıplarının giderilmesi için hazırlanan kaynak desteğinin ardından yeni bir destekleme uygulaması daha hayata geçirildi.
Daha önce Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezî sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencileriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı DYK'lerden, 7 ve 11. sınıf öğrencilerinin de faydalanmasına imkân sağlandı.
"16 Ekim itibarıyla 7 ve 11. sınıflar için de DYK açıyoruz"
Tüm öğrencilerin yüz yüze eğitimle okullarıyla buluşturulmasının ardından öğrenme kayıplarının giderilmesi için her ay yardımcı kaynak destek paketi hazırlayacaklarını ve bu paketlerden ilkini dün yayımladıklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları kaydetti:
"Bir taraftan yüz yüze eğitim devam ederken diğer taraftan öğrencilerimizi hem yardımcı kaynak destek paketleriyle hem de DYK'ler ile destekleyeceğiz. 8 ve 12. sınıflardan sonra 7 ve 11. sınıf öğrencilerimiz de DYK'lerden ücretsiz olarak faydalanabilecek. 16 Ekim itibarıyla 7 ve 11. sınıflar için de DYK açıyoruz.
Öğrencilerimizin başvurularını 12-15 Ekim'de alacağız. Bu kurslarda Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerine yönelik destekleme programları uygulanacak. Diğer taraftan her ay destek paketi yayımlayacağız. Buna ilave olarak 7, 8, 11 ve 12. sınıflar içinde isteyen öğrencilerimizi Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerinden destekleyeceğiz."
Ayrıca, DYK'ler aracılığıyla öğrenme kayıplarını öncelikli olarak ölçeceklerinin ve sunulacak destekleri bu ölçme bulgularına göre belirleyeceklerinin altını çizen Özer, "2. sınıftan 12. sınıfa tüm düzeylerde her ay yayımlamaya başladığımız yardımcı kaynak paketi ile 7, 8, 11 ve 12. sınıflarımıza yönelik DYK'lerle öğrencilerimizin her türlü taleplerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
İlgili Fotoğraflar
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.
30 Nisan 2025 21:18
BAKAN TEKİN "GÜÇLÜ MEDYA, BİLİNÇLİ TOPLUM ZİRVESİ"NE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) medya içeriklerinin toplumsal yapı üzerindeki etkilerini [...]
30 Nisan 2025 17:22
BİN 381 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI
Millî Eğitim Bakanlığınca, "Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu" doğrultusunda bin 381 [...]
30 Nisan 2025 11:49
ÖĞRENCİLER, 15 TEMMUZ'U ESERLERİYLE ANLATACAK
Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde öğrencilerde demokrasi bilinci oluşturmak, millî iradeye ve bağımsızlığa duyulan [...]
30 Nisan 2025 13:13