17 Haziran 2024 10:13
Millî Eğitim Bakanlığının bilinçli bir şekilde ve zamanında yapılan ilk yardımın hayat kurtardığı gerçeğini göz önünde bulundurarak Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda çalışan personele verdiği ilk yardım eğitimleri artarak devam ediyor.
"İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi" ile 81 il millî eğitim müdürlüğünde ve İstanbul'daki Anadolu ile Avrupa yakasında 2 ayrı merkezde Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen 82 "İlk Yardım Eğitim Merkezi" ve 144 ek sınıf olmak üzere toplam 226 sınıfta ilk yardım hizmetleri eğitimi yürütülüyor.
Bu kapsamda, Bakanlık tarafından eğitici eğitimi verilen 435 öğretmen ve 39 okul hemşiresi olmak üzere toplam 474 personelin Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Eğitmeni Yetki Belgesi ile ilk yardım eğitmeni olarak görev almaları sağlandı.
Bakanlıkça ulusal ölçekte sürdürülen ve hassasiyet gerektiren "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi çerçevesinde "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile yürütülen eğitimler kapsamında, 2019 yılından bugüne kadar toplam 426 bin 915 öğretmene uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.
Böylece söz konusu öğretmenler, okullarda oluşabilecek acil durumlar karşısında müdahale edebilme bilgi ve becerisine sahip oldu.
Ayrıca, 2020 yılından itibaren de 3 milyon 17 bin 26 öğrenci ve 118 bin 313 veli de ilk yardım semineri aldı. Öğrenci ve velilerin evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirmelerine ve ilk yardım kültürü ile hayata hazırlanmalarına katkı sunuldu.
Bakanlık bünyesindeki tüm öğretmenlerin süreç içerisinde ilk yardım bilgi ve becerisine sahip olmalarını için gerekli altyapı çalışmaları yapılmaya devam ediliyor.
İlk yardım eğitim faaliyetleri; eğitim ve çalışma ortamlarında sağlıklı şartların oluşturulması, çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında yetiştirilmesi, okullarda meydana gelen kazaların olumsuz sonuçlarının azaltılması ve okul sağlığı ile güvenli okul bağlamında küresel hedeflere ulaşılması konusunda kritik düzeyde öncülük yapıyor.
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN YARIYIL TATİLİ ETKİNLİKLERİNE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslar için bulunduğu Elazığ'da Sürsürü Anaokulunda çocukların yarıyıl tatili [...]
24 Ocak 2025 15:26
ÖZEL OKUL ÖĞRENCİ KIYAFETLERİNİN BELİRLENMESİNDE VELİLERE "MALİ YÜK GETİRMEYECEK" KRİTERLER ESAS OLACAK
Millî Eğitim Bakanlığının yeni mevzuatı doğrultusunda özel okullardaki öğrencilerin formaları, devlet okullarındaki uygulamada [...]
24 Ocak 2025 13:42
"ZANAAT ATÖLYELERİ" YARIYIL TATİLİNDE DE ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, meslek alanlarına yönelik temel becerilerin erken yaşta edinilmesini sağlamak amacıyla 81 [...]
23 Ocak 2025 12:28
YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ "MEBİ", YENİ ÖZELLİKLERİYLE YARIYIL TATİLİNDE DE ÖĞRENCİLERİN YANINDA
Millî Eğitim Bakanlığınca lise öğrencilerinin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi [...]
23 Ocak 2025 10:25