
05 Şubat 2023 12:10
Kurslara yoğun ilgi gösterildi
Dört farklı alanda düzenlenen ve öğrencilerin yenilikçi yaklaşımlarla eğlenerek öğrendikleri kış okulları, bu yıl ilk kez 81 ilde düzenlendi. Kurslara yoğun ilgi gösterildi. 5 bin 845 kurs merkezinde 14 bin öğretmenle yürütülen kış okuluna yaklaşık 250 bin öğrenci katıldı.
22 bin kurs, 55 farklı atölye
Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen kış okulunda, 81 ilde 22 binden fazla kurs açıldı. Katılan öğrenciler, kurslardan fazlasıyla mutlu ayrıldığını, eksikliklerini tamamlarken kursların oldukça öğretici ve eğlenceli olduğunu ifade etti. BİLSEM'lerde 55 farklı atölyedeki bilim ve sanat kurslarından da 2 ve 12. sınıf aralığındaki tüm öğrenciler faydalandı. Robotik, yapay zekâ, yazılım geliştirme, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araştırma teknikleri, akıl oyunları gibi alanlarda 55 farklı atölye, Türkiye'nin farklı bölgelerinde öğrencilerle buluşturuldu.
Bakan Özer: Yenilikçi uygulamalarla öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak geçen yaz ilk defa yaz okulları açmıştık. Yarıyıl tatilinde de yine dört farklı alanda bilim, sanat, matematik ve İngilizce kış okulu açtık. Kış okullarına öğrencilerimiz çok yoğun katılım sağladı. Yaklaşık 250 bin öğrencimiz bu kurslardan faydalandı. Evlatlarımızın en nitelikli eğitimi alması ve onları yalnız bırakmama adına farklı uygulamaları hayata geçirerek her zaman yanlarında olacağız." dedi.
İlgili Fotoğraflar
Güncel Haberler
"AİLEM" DİZİSİNİN YENİ SEZONDAKİ İÇERİĞİNİ ÖĞRETMENLER BELİRLEYECEK
Millî Eğitim Bakanlığınca, okul ile aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla çekilen "Ailem" dizisinin yeni sezondaki içeriği [...]
17 Nisan 2025 11:27
BASIN AÇIKLAMASI
16 Nisan 2025 14:40
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "25 BİN ÖĞRETMEN ATAMA" MÜJDESİ
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen adaylarına müjde [...]
15 Nisan 2025 19:41
BAKAN TEKİN, KUVEYT BÜYÜKELÇİSİ ALADWANİ'Yİ KABUL ETTİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, nezaket ziyaretinde bulunan Kuveyt Ankara Büyükelçisi Abdulaziz A. Aladwani'yi kabul etti.
16 Nisan 2025 13:29