
04 Ekim 2021 11:42
Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından belirlenen ve güncellenen "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzleme ve Filyasyon" rehberi doğrultusunda okullarda alınması gereken tedbirleri içeren "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi" de güncellendi.
Millî Eğitim Bakanlığınca güncellenen rehber hakkında ilgililerin bilgilendirilmesi, tedbirlerin alınması, uygulama, izleme ve gözetim süreçlerinin hassasiyetle yürütülmesi hususunda bütün illere yazı gönderildi.
Güncellenen rehbere göre yakın temaslı kabul edilen öğrencilerde semptom takibi yapılır, semptom gelişmemiş olanlara 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif çıkması durumunda öğrencilerin karantinaları sonlandırılır ve öğrenciler okulda yüz yüze eğitime devam eder.
Rehberin ayrıntılarına ulaşmak için tıklayınız.
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.
30 Nisan 2025 21:18
BAKAN TEKİN "GÜÇLÜ MEDYA, BİLİNÇLİ TOPLUM ZİRVESİ"NE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) medya içeriklerinin toplumsal yapı üzerindeki etkilerini [...]
30 Nisan 2025 17:22
BİN 381 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI
Millî Eğitim Bakanlığınca, "Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu" doğrultusunda bin 381 [...]
30 Nisan 2025 11:49
ÖĞRENCİLER, 15 TEMMUZ'U ESERLERİYLE ANLATACAK
Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde öğrencilerde demokrasi bilinci oluşturmak, millî iradeye ve bağımsızlığa duyulan [...]
30 Nisan 2025 13:13